Tokaji Borok


Bene pincészet


Bene pincészetA Tokajbor-Bene Pincészet egy lelkes, fiatalokból álló családi borászat, amely Bodrogkeresztúron, a világörökség részeként nyilvántartott hírneves Tokaj-hegyaljai borvidék szívében működik. Az örökség és a szakmai megalapozottság a néhai családfő, Bene Miklós érdeme, aki megálmodta és 1998-ban megalapította a pincészetet. Jelenleg lánya, Dr. Bene Zsuzsanna vezetésével működik a vállalkozás, a főborászi teendőket Tátrai Zsolt látja el, míg Kenéz Gábor bormenedzserként egészíti ki a kis csapat munkáját.
Bene pincészetBorászatunk székhelye a korábban a Máriássy-család tulajdonát képező kúria, aminek főépülete ma palackozóként, raktárként és irodaként funkcionál. Az épület alatt található az 1000 hektoliter befogadóképességű, tölgyfahordós pince. A mintegy egy hektáros, parkszerű udvaron található a kor minden kívánalmának megfelelő szőlőfeldolgozónk, valamint egy saválló acéltartályokkal berendezett borkezelő helyiség.
Bene pincészetFilozófiánk egyszerűnek tűnik. Megpróbálunk eleget tenni azon kötelező elvárásnak, hogy a tokaji hírnevét – mint évszázadok során kivívott helyi hagyományt és örökséget – tovább gazdagítsuk, azaz, hogy szívvel-lélekkel készített kézműves boraink különleges minőségben és zamatvilággal kerüljenek a fogyasztók asztalára.
Bene pincészetPincészetünk jelenleg 7 hektárnyi szőlőterületen gazdálkodik, Bodrogkeresztúr határában lévő dűlőkben. Ezek a Lapis, Szepsy, Kisvár, Dereszla és Kastély.


Megtalálható a(z) Pincészetek kategóriába
Címkék:


One Comment, Comment or Ping

  1. 1

    Manapság már életünk elengedhetetlen része az autó és ugyanilyen fontos része autónknak az autóhifi berendezés.

    16 dec

Reply to “Bene pincészet”