Tokaji Borok


Béres Szőlőbirtok és Pincészet


Béres Szőlőbirtok és PincészetA Béres Szőlőbirtok és Pincészet 45 hektáros birtoka a tokaji borvidék mértani középpontjában, Erdőbényén, a Bényei medencében fekszik. A területet 2002-ben megvásárló Béres család eltökélt szándéka, hogy a borvidék ezen patinás részén újra csúcsminőségű borok készüljenek, melyek tovább öregbítik a tokaji bor hírnevét hazánkban és szerte a világon.

A Béres Cseppel hírnevet szerzett tulajdonosok a természet szeretetét és tiszteletét, a megalkuvás nélküli minőségre való törekvést és az állandó újító kedvet hozták magukkal a borászatba. A 2006. májusában átadott 3000 négyzetméter területű birtokközpont és feldolgozó nemcsak a szőlészeti, borászati, hanem a vendéglátói és irodai funkciókat is magában foglalja. Technológiai szempontból minden bizonnyal az ország legmodernebb feldolgozói közé tartozik, ahol a modern technika jól megfér a hagyományokon nyugvó tokaj-hegyaljai borászati technológiával.

Béres Szőlőbirtok és Pincészet (borospince)A Béres birtok várhatóan, éves szinten átlagosan 200 tonna szőlő, 1200 hektoliter, azaz 200 000 palack kiemelkedő minőségű bor készítésére ad majd lehetőséget. A Béres Szőlőbirtok és Pincészet ezzel a kapacitással már mennyiségi mutatók szerint is a tokaji borvidék jelentős prémiumborászatai közé kerül.

Első boraink a 2003-as évjáratból származnak. Ez az év nagyon jó indulást biztosított, a jó időjárásnak, a hozamkorlátozásnak és a kíméletes feldolgozásnak köszönhetően nagyon szép borokkal mutatkozhatott be a birtok. Az ígéretes kezdést további kiváló borok és szép eredmények erősítik.

beres-02A Béres Szőlőbirtok olyan hagyományosan ismert és elismert dűlőket zár határai közé, mint a Barkóczi, Aranyka, Herczeg és a Lőcse dűlő. Ez utóbbi nevét Lőcse felvidéki szabad királyi városról kapta, mivel háromszáz évvel ezelőtt e terület Lőcse város tulajdonát képezte. A riolit tufás nyirok talaj, a dűlők meredeksége (néhol 35%), valamint a kiváló mikroklíma garantálja a szőlőtermesztés biztos ökológiai hátterét.


Megtalálható a(z) Pincészetek kategóriába
Címkék:


No Comments, Comment or Ping

Reply to “Béres Szőlőbirtok és Pincészet”