Tokaji Borok


Kovalik pincészet


Kovalik pincészetA Kovalik pince  elsőrangú borainak előállításában arra a rengeteg ismeretre, és szakmai tapasztalatra támaszkodik, melyet  a cég tulajdonos Kovalik Miklós 1970-től elsőrangú borászati üzemeknél eltöltött évek alatt szerzett. A vállalkozás 1992-ben 2 hektár szőlőterülettel rendelkezett Tokaj-Hegyalján. A sok munka idő és befektetés meghozta gyümölcsét, mára már 6 hektár területen szüretelhetőek az ismert Tokaji szőlőfajtákat: Furmint, Hárslevelű, Muscat lunel.

Kovalik pincészet“A kedves borszerető vendégeim, ügyfeleim, fogyasztóim visszajelzései, illetve rangos borversenyeken elért eredményeim alapján úgy érzem, sikerült a magyar szőlőfajtákból készített bor nevét tovább öregbítenem.”

Kovalik Miklós


Megtalálható a(z) Pincészetek kategóriába
Címkék:


One Comment, Comment or Ping

 1. Füredi András

  1

  Tisztelt Borászok!

  Budapesti borcímkegyűjtő vagyok, egyébként középiskolai tanár. Számos borász szíves segítségének is köszönhetően magyar borcímkékből már kb. 8500-féle van a gyűjteményemben. Ha van olyan régebbi évjáratú, palackozáshoz már amúgy sem használt címkéjük, ami csak helyet foglal, kérem, küldjenek nekem néhányat. Természetesen új címkéket is örömmel fogadok. Szíves segítségüket gyűjteményem továbbfejlesztéséhez előre is köszönöm.

  Tisztelettel

  Füredi András
  1149 Budapest,
  Egressy út 71.

  28 aug

Reply to “Kovalik pincészet”